Groot, groter, grootst

Door: Rob en Anne

Blijf op de hoogte en volg Rob en Anne

23 April 2012 | Namibië, Windhoek

Goede middag allemaal,

De afgelopen 2 weken hebben in het teken gestaan van 'grootse ontmoetingen'. Als eerste hebben we ons laten onderdompelen in de spray van een van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld: Mosi-Ao-Tunya 'The Smoke That Thunders', ook wel bekend als de VictoriaFalls. Vijf jaar gelden hadden we al de eer deze watervallen vanaf Zimbabwaanse kant te bekijken, nu was het de beurt aan Zambia. Er stort een slorige 5 miljoen liter water per seconde naar beneden, om haar weg te vervolgen richting de Indische Oceaan in Mozambique. We hebben een foto toegevoegd om te laten zien hoe 5 miljoen liter per seconde eruit ziet......
Helaas hebben we hierna schitterend Zambia achter ons gelaten en zijn we de grens overgestoken -met een pondje- naar Botswana. Drie dagen lang hebben we ons in Chobe National Park verbaasd over de enorme hoeveelheid olifanten in dit gebied. Letterlijk achter iedere struik of boom dook er weer zo'n enorme grote reus op. We hebben families zien eten, knuffelen, zonnebaden, zwemmen, drinken en zelfs schijten. Supergaaf om zo dicht in de buurt van deze dieren te kunnen komen.....
Maar de meest bijzondere ontmoeting werd bewaard voor Namibie. We stonden te wachten op een lift, toen we werden opgepikt door een groep Nederlandse toeristen en hun gids. Hun Zuid Afrikaanse gids, Kassie, heeft ons twee dagen lang enorm verwend. We hebben mogen aanschuiven bij zijn bereide koffie's en lunches, hebben in ZIJN bed geslapen in een 4**** lodge en hebben een slordige 400 kilometer mee mogen reizen in zijn toerwagen. Erg leuke gesprekken met hem, en de rest van de groep, gehad en veel geleerd over Zuid Afrika en Namibie. Omdat openbaar vervoer schaars is in Namibie hebben we hierna besloten om direct door te reizen naar Windhoek. Twee supergezellige lifts en zo'n 900 kilometer later zijn we daar veilig aangekomen. Eerst maar even bijkomen hier van de grootste ontmoetingen de afgelopen weken.... Daarna zien we weer verder. We houden jullie up-to-date.
Liefs, Anne en Rob

• 23 April 2012 - 15:22

Dorien:

Jeetje, wat een geweldige belevenissen weer! Ik had 4 verslagen achter elkaar in te halen: heerlijk. Als jullie terug zijn: bewerken en uitgeven maar! Geniet nog een dikke maand, groetjes, Dorien.

• 23 April 2012 - 16:52

Dina Van Doesburg:

Geweldige foto's!
    Naftali is na een fantastische tijd in Nederland weer vertrokken naar Kenya. Hij heeft een boek van jullie achtergelaten. Wij fungeren een beetje als doorgeefluik:-)
    Geniet van het vervolg van jullie reis.

• 23 April 2012 - 17:01

Ome Ad En Tante Ria:

Leuk om jullie belevenissen weer te lezen.Al heel wat kilometers gemaakt,(weten jullie het totaal???)Geniet nog de rest van de reis en tot in juni.

• 23 April 2012 - 18:05

Esther:

In één woord: WAUW!!!

Heel veel plezier nog!

Groetjes, Esther

• 23 April 2012 - 20:28

Niels W:

Tof hoor die watervallen. En natuurlijk die schattige olifanten ;-)

Geniet er nog van!

Groet,
    Niels

• 24 April 2012 - 07:30

Marloes En Joost:

Wat een droomreis!!

• 24 April 2012 - 18:50

Maaike Vd Hoeven:

Da's toevallig! Mijn schoonouders hebben een rondreis Afrika gemaakt met Kassi (moet wel dezelfde zijn!). Zij waren ook helemaal gek van hem....Ze namen toen blijkbaar ook lifters mee. Hebben jullie geboft!

• 26 April 2012 - 14:22

Thomas:

Hey Rob en Anne!

Jullie reis naar het verre zuiden van Afrika zit er inmiddels al bijna op en aan jullie verhalen en foto's te zien was het een prachtig avontuur!!

Wat een schitterende ervaring moet dit zijn en wat zul je veel bijzondere plekken hebben gezien, mooie mensen hebben ontmoet en gekke dingen hebben meegemaakt.

Naar dit alles ben ik natuurlijk erg benieuwd en ik hoop dat ik, onder het genot van een biertje, nog eens alle verhalen over jullie reis mag horen!

Voor nu wens ik jullie nog een leuke laatste periode in Afrika. Geniet ervan!!

ps Rob je hebt je toch wel aan de afspraak gehouden om het hele eind zwart te reizen? ;-)

Groeten,
    Thomas van de Dijk 6.